• Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı
  • (+90) 312 419 47 50

    Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov Oldu

    Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin teklifine istinaden, 6 Eylül 2023 tarihinde yapılan oylamada Ukrayna Parlamentosu'nun oybirliği ile Kırım Tatarı Rüstem Umerov'u Ukrayna Savunma Bakanı olarak onaylanmasının kıvancını yaşıyoruz.
     
    Screenshot 20230904 122648 Chrome
     
    Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi de olan Rüstem Umerov'a Ukrayna'da Bakan olan ilk Müslüman, ilk Türk, ilk Kırım Tatarı olması yönü ile şahşi sorumluluğu yanında Kırım Tatar halkının da sorumluluğunu taşıyacağını düşünüyoruz.
     
    Ukrayna Varlık Fonu Başkanı olduğu dönemdeki çalışmaları yanında üstlendiği diğer görevlerde de başarılı olan Rüstem Umerov'a savaş ortamında tevdi edilen Savunma Bakanlığı görevinin, 2014 yılındaki Kırım'ın işgaline, 2022 yılında  Ukrayna'nın tamamına karşı yapılan saldırılara karşı kararlı ve istikrarlı duruşları karşısında Kırım Tatarlarına duyulan güvenin bir göstergesi olarak görüyoruz.
     
    Aynı çerçevede Ukrayna'nın savunmasının bütün Ukrayna'yı kapsayacağı ve Kırım da kurtarılana kadar devam edeceğine yönelik bir işaret olarak kabul ediyoruz.
     
    Rüstem Umerov'u üstlenmiş olduğu önemli görevi ve sorumluluğu nedeniyle tebrik ediyor, Ukrayna'ya zafer diliyoruz.
     
    Kırım Vakfı Yönetim Kurulu