• Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı
  • (+90) 312 419 47 50

    Mütevelli Heyeti 2023 Yılı Toplantımız Gerçekleştirildi

    Vakfımız 2023 yılı Olağan Mütevelli Heyeti Toplantısı 27.05.2023 tarihinde Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisindeki Bekir Sıtkı Çobanzade Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.

    4

    Mürsel Uluç Mah. 931. Cad. No:9 Dikmen Çankaya Ankara adresimizde gerçekleştirilen toplantı Vakıf Başkanımız Tuncer Kalkay’ın açış konuşması ile başladı.

    Aynı gün vefat eden önceki başkanlarımızdan Yusuf Ziya Çelikcan ile birlikte önceki yıllarda hayatlarını kaybeden merhum Başkanımız Dr. Ahmed İhsan Kırımlı, mütevelli heyeti üyelerimiz Mehmet Akif Albayrak ve Necati Tereyağoğlu yanında tüm geçmişlerimiz ruhuna okunan fatihanın ardından istiklal Marşı ve Kırım Tatar milli marşı “Ant Etkenmen” okundu.

    2

    Kırım Derneği Genel Başkan Vekili Av. Namık Kemal Bayar’ın Başkanlığa, Vakfımız Muhasibi Tuncay Kalkay’ın Yazmanlığa seçilmesi ile divan kurulu oluşturuldu.

    5

    Yönetim kurulu faaliyet raporu Vakıf Başkanımız Tuncer Kalkay tarafından, denetim Kurulu faaliyet raporu ise denetim kurulu üyemiz Ümit Yüksel tarafından okundu.

    Yönetim ve denetim kurulu raporları müzakere edilerek ayrı ayrı oy birliği ile ibra edildi.

    2023 yılı tahmini bütçesi de oy birliği ile kabul edildi.

    1

    Vakfımız bünyesinde faaliyet gösteren Ballıkpınar Kırım Tatar Kültür Evi’nin önemine yönelik yapılan müzakerelerin ardından, Kırım Tatar Kültür Evi’nin ortaya çıkmasında büyük emekleri olan Hidayet Yılmaz Baybörü ve Yılmaz Akbay ile Kırım Derneği Ukrayna Temsilcisi İsmet Yüksel’in başarılı çalışmaları çerçevesinde, yönetim kurulumuz tarafından adı geçenlere yönelik yapılan mütevelli heyeti üyeliği teklifi de mütevelli heyeti tarafından kabul edildi.

    Vakfımızın çalışmaları ve geleceği bağlamında yapılan değerlendirmelerin ardından 2023 yılı mütevelli heyeti toplantısı tamamlandı.

    Toplantının ardından mütevelli heyeti üyelerimiz, aramızdan ayrılan önceki başkanlarımızdan Yusuf Ziya Çelikcan’ı kabristandaki son yolculuğuna uğurladı.