• Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı
  • (+90) 312 419 47 50

    Kırımoğlu Ankara’da

    Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet 4 Ocak 2023 tarihinde Vakfımızı ve Kırım Derneği Genel Merkezini ziyaret etti.

    Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ankara'daki resmi temaslar çerçevesinde 3 Ocak 2023 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile bir araya geldi. Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile de 4 Ocak 2023 tarihinde Beştepe'de bir görüşme gerçekleştirdi.

    Kirimoglu Dernek2

    Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyeti Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi’nde Vakıf Başkanımız Tuncer Kalkay ve Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin karşıladı.

    Kirimoglu Dernek1

    Görüşmede, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun yanı sıra TURKSİD Ukrayna Başkanı İsmet Yüksel, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Ayder Rüstemov, Ukrayna'nın İslam Ülkeleriyle Etkileşiminden Sorumlu Danışma Konseyi Sekreteri Snaver Seythalil, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov yer aldı.

    Heyetin Ankara’da yaptığı görüşmelere yönelik bilgilendirmelerin de yapıldığı toplantıda Ukrayna ve özellikle Rus işgali altındaki Kırım'daki mevcut durum değerlendirildi.

    Kaynak: QHA