• Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı
  • (+90) 312 419 47 50

Vakfımız Yeni Yönetimini Belirledi

Vakfımız Olağan Genel Kurul Toplantısını 28 Mayıs 2022 tarihinde Ankara’daki Vakıf binamızda gerçekleştirdi.

Genel Kurulda Kırım Derneği adına konuşma yapan Genel Başkan Mükremin Şahin, Vakfın özellikle Kırım Derneğinin yaşatılmasında çok önemli bir işlev üstlendiğini, bu işlevlerinden sonuncusu olan Oran semtindeki Genel Merkez binasının inşaatının 2019 yılında tamamlanarak Kırım Derneğine teslim edildiğini belirterek Vakfımızın bundan sonra da pek çok hayırlı işe vesile olacağına inandığını ifade etti.

Kovid-19 pandemi şartlarından ötürü bir önceki genel kurulun yapılamamasından dolayı 4 yıl kadar süren faaliyetleri kapsayan yönetim kurulu ve disiplin kurulu raporları oy birliği ile ibra edildi.

Vakıf organlarını oluşturan yönetim kurulu ve disiplin kurulunda görev alacak mütevelli heyet üyeleri oy birliği ile seçilmiştir.

Yönetim Kurulu (Asil):

Tuncer KALKAY

Mükremin ŞAHİN

Prof. Dr. Hakan KIRIMLI

Tuncay KALKAY

Ömer ÖZEL

Prof. Dr. Enver AYDOĞAN

Av. Uğur Yaşar UYGUN

Yönetim Kurulu (Yedek):

Serkan SAVA

Prof. Dr. Zühal YÜKSEL

Niyazi ELİTOK

Denetim Kurulu:

Oya Deniz Çongar ŞAHİN

Ümit YÜKSEL

Ertuğrul NAS

Yeni yönetim kurulu adına teşekkür konuşmasını yapan Tuncer Kalkay, Vakfın tanıtım çalışmaları da dahil farkındalığa ve görünürlüğe önem vereceklerini belirterek Vakfın bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerde emeği geçen, ahirete intikal etmiş mütevelli heyet üyelerine Allah’tan rahmet, yaşayanlara da uzun ömürler dilekleri ile şükranlarını iletti.

Genel Kurulun ardından yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri ilk toplantılarını gerçekleştirip aşağıdaki şekilde görev paylaşımı yaptılar:

Tuncer KALKAY Başkan,

Ömer ÖZEL Başkan Vekili,

Tuncay KALKAY Muhasip,

Mükremin ŞAHİN Yönetim Kurulu Üyesi,

Prof. Dr. Hakan KIRIMLI Yönetim Kurulu Üyesi,

Prof. Dr. Enver AYDOĞAN Yönetim Kurulu Üyesi,

Av. Uğur Yaşar UYGUN Yönetim Kurulu Üyesi.