“Kırım Vakfı Tarih ve Kültür Konferansları” 2024 -2024 Sezonuna Başlıyor

Vakfımız “Tarih ve Kültür Konferansları”nın ikinci dönemi olan 2024-2025 sezonuna “Bir zamanlar Dobruca” adlı konferansı ile 2 Kasım 2024 tarihinde başlıyor.

Her ayın ilk Cumartesi günü gerçekleştirilecek “Tarih ve Kültür Konferansları”nda Vakfımız, Kırım Tatarları ile ilgili Türkiye’de yapılan çalışmalar sonucunda  ortaya çıkarılan eserleri  gündemine alacak ve eserlerin müelliflerini konuk edecek.

Vakıf Merkezinin bulunduğu Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisindeki “Bekir Sıtkı Çobanzade Kütüphanesi”nde yapılacak konferanslar halka açık olacak. Konferans süresince konu ile ilgili merak edilen sorular müellifleri tarafından cevaplandırılacak ve arzu eden dostlarımız eserleri müelliflerine imzalatabilecek.

eab4232c 896f 4ff2 b7b8 8229360d9faf

Kırım Vakfı “Tarih ve Kültür Konferansları”nın 2 Kasım 2024 tarihinde  “Bir Zamanlar Dobruca” adı ile yapılacak sezonun ilk toplantısındaki konuğu Ankara Sosyal Blimler Üniversitesi (ASBÜ) Öğretim Üyesi Dr. Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu olacak.

Konferans kapsamında “Bir Zamanlar Dobruca” adlı fotoğraf sergisi de katılımcılar tarafından gezilebilecek.

Konferansın ardından da Dr. Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu, Dr. Metin Ömer, Burak Atmaca ile birlikte hazırladıkları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) yayınları arasında basılan “Bir Zamanlar Dobruca” adlı kitabı ve diğer kitaplarını okuyucularına imzalayacak.

• Tarih: 2 Kasım 2024 Cumartesi
    • Saat: 14.00